HTML

Közegellenállás

Harcom, mondhatnám ha lenne bajszom.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2008.12.12. 22:09 el Carpintero

A mainstream szubkultúrák

Címkék: kultúra

Ma 30Y ma 30Y*... ezt hallom egész nap (jaj sajnos nem csak ma...). Mennek reá az önmagukat liberálisnak (:D), trendinek, művletnek (:-D) képzelő fiatalabbak. Milyen fasza, underground, szubkultúra, "kívülálló" zene. Röhögnöm kell, nem nevetnem kultúráltan hanem röhögnöm kínomban vagy épp nem kínomban. A szomorú (nem annyira nem), hogy elhiszik. A baj az, hogy ezek az értelmesebb fiatalok, bizony. Béláim az Úrban ez nem underground, nem szubkultúra ez valami felpörgetett szemét valami olyasmi ami egy rottweiler és egy chivava keverékből születne.

Sőt a legjobb mikor arról beszélgetnek/ünk (bizony önkéntelenül is lehet beszélgetni ha megfelelően unalmas az adott hely), hogy ez mennyire jó az ócska technóhoz (olyan közönséges ezt írnom) képest. Gyakorlatilag volt idő mikor én is örültem annak, hogy a szemét "tömegkultúra" ellensúlyaként erősödni fog valamiféle szubkultúra (akár több), de valami zseniális fazon kitalálta, hogy ebből is tömegterméket fog csinálni. Sikerült neki, ezek a magukat hülyének nem gondoló srácok akik kellően félműveltek ahhoz, hogy nagyképűek is legyenek (neadjisten még bölcsészek is) pedig beszopták rendesen így most a kívülálló zene mögött reklámcégek, tv adók, lemezkiadók etc. állnak.

Végső soron levonható a konklúzió, hogy a "tömegkultúra" (bár csak a kultúrát kéne idézőjelbe tenni) győzelmet aratott azáltal, hogy magába olvasztotta azt ami régebben még jól indult ezáltal oda jutottak és azzá váltak ami ellen küzdöttek.

Szóval barátaim és elleneim élvezzétek az utángyártott egydiséget!

 Megjegyzés*: igazából egy zenekarral sincs problémám csupán az, hogy gyk. eladták magukat de mást nem nagyon tehettek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozegellenallas.blog.hu/api/trackback/id/tr30819767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása